Hírek, újdonságok

Biztonságos utazás

Biztonságos utazás

Ha elutazunk hosszabb időre, az üresen hagyott házak vonzóak a betörők számára. Teljes biztonság nem létezik, de néhány jótanáccsal megnehezíthetjük a betörők dolgát.

Első fontos lépés alaposan körülnézni, hogy ne maradjon semmi az udvaron, ami segítséget nyújthat a betörőknek az ablakok megközelítésében. Rakjuk el a létrákat, kerti bútorokat. Bármennyire is magától értetődőnek tűnhet a tanács, az ajtókat, ablakokat jól zárjuk be, ugyanis az utazás előtti nagy sietségben megeshet, hogy megfeledkezünk róla, figyelmetlenségünkért pedig nagy árat fizethetünk. A villanyóra ajtaját zárjuk biztonságosan, hogy a behatoló ne tudja előre elsötétíteni a lakást, illetve ezzel együtt az elektronikus riasztást is kiiktatni.

Egy lakás legkritikusabb pontja a bejárati ajtó. Az ajtókra rakhatunk pótzárakat, biztosítóláncot, de ezek csakis akkor érnek valamit, ha az ajtó tokszerkezete stabil. Az ablakoknak sem árt az extra védelem. Az alacsonyabban fekvő ablakokat, erkélyeket védhetik rácsozattal, betörésgátló fóliával vagy redőnnyel, vagy utólag felszerelhetnek például zárható fogantyúkat.

Amennyiben mégis megtörténik a baj, haladéktalanul értesíteni kell a rendőrséget - írja a police.hu.