Hírek, újdonságok

Titkok a nyílászárók cseréjéről

Titkok a nyílászárók cseréjéről

A lakás korszerűsítéseknél mindig fontos szerepet játszott a nyílászárók cseréje. Az Ingatlanmagazin elemzését közöljük.

Alaposan megszaporodtak a nyílászárógyártó, forgalmazó, és -beépítő cégek. Nem csoda hát, ha a laikus igen nehezen tud eligazodni a sokszor egymásnak ellentmondó reklámszövegek sűrűjében. Ezért most annak néztünk utána, mennyiért lehet és érdemes jó minőségű, megbízható nyílászárókat vásárolni, és valóban szükségünk van-e mindarra, amit el akarnak adni nekünk.

Határozzuk meg, mit szeretnénk! Sokak számára az ablaküveg hőátbocsátása az egyetlen mérce a nyílászáró hőszigetelő értékének meghatározásakor. Ez azonban téves, ugyanis a teljes szerkezetnek éppen annyira jó a hőátbocsátása, amennyire a leggyengébb pontján. Ennek megfelelően a gyárak általában a magasabb hőszigetelő értékkel bíró üvegeket a hozzájuk illő kerettel kínálják vásárlóik számára. Csak nagyon ritkán látni olyan katalógust, ahol azonos profilú kerethez többféle hőátbocsátású üveget kínálnak. Ilyet látva kezeljük fenntartással az adott cég minden szavát!