Hírek, újdonságok

Virágok a lépcsőházi ablakban!

Virágok a lépcsőházi ablakban!

Megbírságolhatják azokat a társasház lakóit akik a folyosóin virágokat helyeznek el, valamint eltorlaszolják az ajtókat, ablakokat.

Nem vagyunk virágellenesek, de fokozottan figyelnünk kell arra, hogy ne legyen semmi olyan tárgy a menekülési útvonalon, ami megnehezíti a mentést áll a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság véleményében.

A 16 emeletes, VIII. kerületi házat minden évben ellenőrzik tűzvédelmi szempontból. Ahogy eddig sem – a jogszabálynak megfelelően – , most sem volt éghető, illetve, a közlekedés akadályozó tárgy (például bútor) a folyosókon.

Tavaly szeptemberben fogadták el és január elsején lépett életbe egy módosítás, melyre a szakértőket kifejezetten „ráállították”: virágok és lábtörlők miatt is büntethetnek. Mondván ezekben megbotolhat a tűzoltó, vagy beverheti a fejét.

Érdemes megjegyezni, hogy eddig is szerepelt az Országos Tűzvédelmi Szabályzatban, hogy menekülési útvonalakba a lakók ne helyezzenek el nagyobb tárgyakat, másrészt az ablakokat a szellőzés miatt kell szabadon hagyni, hiszen – mint mondta – ha például tűz üt ki és a füst miatt ki kell nyitni az ablakot.