Hírek, újdonságok

Fényvédelmi vonal otthonunkban

Fényvédelmi vonal otthonunkban

Még napfény legnagyobb szerelmesei sem szeretnek szembesülni otthonukban töltött óráikban a vakító fénysugarakkal. Nyílászáróink belső védelmét leghatékonyabban rolókkal tudjuk megoldani, amelynek számtalan formájával találkozhatunk a hazai piacokon is akár azok színét, akár anyagát tekintve. Színek széles garmadája áll a rendelkezésünkre ízlésünknek megfelelően, továbbá az anyag megválasztásánál a felhasználás sokrétűsége sem utolsó szempont.

Akadnak, akik az egyszerű megoldások hívei, az ő számukra tökéletes a délutáni sziesztákhoz egy csak sötétítő funkciót betöltő roló. Ha Ön azonban nyugati és déli tájolású lakás tulajdonosa, a nappali fény kizárásához lakása több pontján elhelyezett rolóra lesz szüksége.
Így igényeknek megfelelően választhatunk a piac széles kínálatából rolettát, belső naphálót, sávrolót, bambusz vagy római rolót.
Nyílászárónk típusához is igazodnunk kell a roló kiválasztásánál, így pl. ferde síkú nyílászáróra, értve itt pl. a bukóablakot, a roló akasztóhorgok segítségével rögzíthető, a feszességet a tengelybe rejtett rúgónak köszönhetjük. A függőleges nyílászáróra elhelyezett belső árnyékoló ferde síkú nyílászáróra elhelyezett társaival ellentétben lefelé húzva bárhol megállítható.
Amennyiben azonban a nyílászáró belső oldalán kialakított védelem mégsem bizonyulna elegendőnek, szó szoros értelemben külső segítséghez folyamodhatunk redőnyök, hővédő rolók formájában, amelyekből szintén széles választék áll rendelkezésünkre.