Hírek, újdonságok

A sokoldalú műanyag nyílászáró

A sokoldalú műanyag nyílászáró

A mai műanyag nyílászárókat a szakemberek a hő átbocsátási tényezővel minősítik. A tényezőt a nyílászáró profilja és az üvegezés határozza meg. A szakértők az ablakok minőségét a légkamrák számának növekedésével vonják párhuzamba, tehát minél több légkamrával rendelkezik a profil, annál profibb nyílászáróról beszélhetünk.

A mai piacokon általában 3 légkamrás ablakokkal találkozhatunk, de az igazán profi nyílászárók már 5-6 légkamrával is rendelkezhetnek, így a hőszigetelő hatásuk  messze meghaladja 3 légkamrás vagy még inkább fa társaikét.

A műanyag ablak mellett szól hőszigetelő hatása mellett tartóssága is. Míg egy fából készült nyílászáró esetében beszélhetünk pl. az esőzések okán bekövetkező vetemedésről, addig egy műanyag ablak akár évtizedekig a beszerelés pillanatában átvett nyílászáró marad.
Rögzítésük egyszerű, többfunkciósak, hőszigetelő hatásuk mellett hangszigetelő hatásuk is kiváló, továbbá árnyékolók elhelyezése sem jelent problémát, ami tovább növeli a tulajdonos komfortérzetét.
Amennyiben Ön nem faházban él, ahol némiképp rendszeridegen látványt nyújtana egy újonnan felszerelt műanyag nyílászáró, csak ajánlani tudjuk sokoldalú felhasználhatósága miatt a jelenlegi műanyag nyílászáró modelleket.