Hírek, újdonságok

Új nyílászáró - időtállóság és praktikum

Új nyílászáró - időtállóság és praktikum

Sokan vallják, a változás jó, kérdés, mennyire tölt el minket boldogsággal, ha az idő múlásával tapasztaljuk, nyílászáróink bizony velünk együtt öregednek, kezelésre, akár cserére szorulnak. Megszoktuk, hiszen minden reggel szellőztetés alkalmával nyitottuk fa ablakainkat, most mégis az elváláson gondolkodunk, hiszen eredeti funkciója megkopott, már nem az a gyerekkorunktól velünk élő tömör fa, néhol megrepedezett, néha beázik, nem szellőzik jól, nem záródik rendesen, és még rengeteg probléma felmerülhet. A döntés megszületett, de mire váltsunk? Kétségbeesnünk nem kell, szakemberek hada áll rendelkezésünkre, hogy kihozza otthonunkból a legjobbat ezen a téren is.

Természetesen, ha már csere, a legjobbat akarjuk. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe nyílászáró választásakor? A mai piacon jelen lévő ablakok mindegyike kiváló hőszigetelő, hangszigetelő képességgel rendelkezik, mégis van különbség ablak és ablak között, tekintve, hogy otthonunk már meglévő adottságait szem előtt kell tartanunk. Panelházak esetén a szakemberek egyértelműen a műanyag nyílászárókat javasolják, főleg a felsőbb szinteken, hiszen itt a nyílászárók is összehasonlíthatatlanul jobban ki vannak téve az akár szélsőséges időjárási körülményeknek. Aki azonban családi ház boldog tulajdonosa, döntése nagy eséllyel a fa nyílászáróra esik, amely esztétikai értékét tekintve kiemelkedő.

Fontos tényező a helyes kamraszám-beépítési mélység arány megválasztása, ennek helytelen kialakítása huzatos, rosszul szellőző lakást eredményezhet, amely beázáshoz, penészedéshez vezet.

Ugyanilyen fontos tényező a tömítések megfelelő elhelyezése, hogy a megfelelő mozgatás, az ablak nyitása-csukása akadálymentesen valósulhasson meg.

Akárhogy is döntsünk formában, színben, mindenképpen érdemes szakember segítségét igénybe venni a későbbi bosszúságok elkerülése érdekében. És soha ne felejtsük, nemcsak a látvány, a praktikum sem elhanyagolható, ezt az aktuálisan megérkező fűtésszámlán is nyomon követhetjük egy jól megválasztott nyílászáró esetében.