Hírek, újdonságok

Ha nyitott a nyílt tér felé - amerikai konyha

Ha nyitott a nyílt tér felé - amerikai konyha

Az utóbbi évtizedek háziasszonyok által feltett egyik legfontosabb kérdése, milyen konyhát is szeretnének? Tapasztalt férjek már tudják, hogy ha másban nem is, ebben a kérdésben érdemes a leginkább kompetens személy, vagyis az asszony véleményének figyelembevétele.

Az új trendeknek megfelelően ma már nemcsak egy nyílászáróval elkülönített, akár csak világítóudvaros főzőfülkében élhetünk szenvedélyünknek, hanem amennyiben lehetőségünk adódik rá, teret adhatunk nemcsak képzeletünknek, hanem egyúttal konyhánknak is, ami így elfoglalhatja méltó helyét, és nemcsak a lakás egyik díszévé, hanem a közösségi élet színterévé is válik.

Amerikai konyhás lakást látva rögtön visszhangzik bennünk a szó, nyitottság. Nyílt tér, ahol a családi élet összekapcsolódik, a különböző tevékenységet végző családtagok mégis együtt lehetnek.

Előnyéből következik ugyanakkor hátránya, hiszen a nyílászáró nélküli térkihasználás a jobb légmozgást is lehetővé teszi, így nemcsak az ínycsiklandó illatok, hanem adott esetben a vacsora készítéséhez használt anyagok is átjárhatják nappalink légterét.

Aki tehát nagyobb előnyben részesíti az elszeparált konyha adta nagyobb szellőztetési lehetőséget, semmiképpen nem ajánlható számára az amerikai stílusú, nappalival egybekötött konyha. A valamit valamiért elv alapján tehát érdemes lakás-átalakítás előtt végiggondolni, mit is szeretnénk igazán.