Hírek, újdonságok

KÖMMERLING ólommentes műanyag ablakok

Ez idő szerint a piacon járatos műanyag ablakprofiloknál többségében ólomstabilizátorokat alkalmaznak. A hozzákevert ólomfoszfátok szilárdan kötődnek a PVC térhálójában és jelentős részük van ennek az alapanyagnak az ismert jó tulajdonságaiban.

Bővebben...
Ablakcsere - Lakossági pályázat-NEP

Megjelentek a NEP-2009. pályázatok A pályázatokat 2009.08.01-től lehet beadni! Ablakcsere, ablakfelújítás, ablakszigetelés, redőnyözés, árnyékolás

Bővebben...
Az év napháza 2009 pályázat

A Magyar Napenergia Társaság és a Magyar Passzívház Szövetség pályázatot hirdet „Az év napháza 2009” címmel. A pályázat beküldési határideje 2009. szeptember 1. (12h)

Bővebben...
Új műanyag emelő-tolóajtó a Kömmerling kínálatában

A télikertek és fedett teraszok a lakótérnek a környezethez való közeledését, a természetbe történõ "kiköltözését" mutatják. Itt megfogalmazódik az igény olyan műanyag vagy fa nyílászáró szerkezetekre, amelyek nagymértetû üvegfalak egyszerû és gyors nyitását teszik lehetõvé.

Bővebben...
Augusztusban indul a 2009. évi Nemzeti Energiatakarékossági Program

2009. augusztus 1-jétől nyújthatók be pályázatok az idei Nemzeti Energiatakarékossági Program forrásaira. A Program a lakosság energiahatékonysági beruházásait ösztönzi, nyílászárók cseréjéhez vagy hőszigeteléséhez, fűtés vagy melegvíz-ellátás korszerűsítéshez, lakások hőszigeteléséhez, valamint a megújuló energiafelhasználáshoz kínál összesen 1,5 milliárd forint értékben vissza nem térítendő támogatást. Emellett az érdeklődők a „Sikeres Magyarország” hitelrendszer keretében további 15,1 milliárd forint kedvezményes kamatozású hitelre is pályázhatnak.

Bővebben...
Mi is az a műanyag ablak?

Mi is az a műanyag ablak és vajon barátságban van-e a környezet- tel?A műanyag ablakok és ajtók nagy része ma már kemény PVC-ből készül.Ez az anyag 57 % klórból (amit konyhasóból nyernek) és 43 % kőolajból áll. Az értékes és szűkös mennyiségben rendelkezésre álló kőolajforrásokat a PVC azáltal kíméli, hogy a profilgyártók nagyrészt konyhasótartalommal egészítik ki a kőolajat.

Bővebben...
AJTÓK

Az ajtó építmény, jármű, bútor stb. falán a be- és kijutást lehetővé tevő nyílás. Ajtó ugyanakkor az ennek elzárására való, nyitható-csukható fa- vagy fémszerkezet, szárny (nyílászáró szerkezet). Más, még ennél is hivatalosabb megfogalmazás Szerint az ajtó a térelhatárolás különleges szerkezete; nyitott állapotában vizuális és funkcionális térkapcsolatot hoz létre, zárt állapotban a terek lezárását szolgálja.

Bővebben...
AUTOMATIKUS SZELLŐZTETÉS

A légbevezető és légelvezető elemei a belső páratartalom folyamatos érzékelésével, zsaluk nyitásával és zárásával a lakás minden helyiségében, illetve teljes területén, automatikusan és külső segédenergia nélkül szabályozzák a beáramló friss levegő, valamint az elvezetésre kerülő szennyezett levegő mennyiségét, biztosítva ezzel a belső légtérben a mindenkori optimális légcserét és a páratartalmat.

Bővebben...
21 / 22 ű