Hírek, újdonságok

A kínálat útvesztőjében - hogyan válasszunk nyílászárót?

A kínálat útvesztőjében - hogyan válasszunk nyílászárót?

A nyílászárók cseréje során számos kérdés merülhet fel, a legfontosabb természetesen az, hogy mire figyeljünk oda, mikor kiválasztjuk az új ajtókat és ablakokat.

Természetesen nagyon fontos elem az esztétikum, hiszen a nyílászárók nagyban meghatározzák a ház külső összképét, azonban nem szabad csak ez alapján dönteni.

Az egyik leglényegesebb pont az alapanyag: ma már különböző alapanyagú ajtók és ablakok közül választhatunk, lehet például fa, vagy műanyag. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, azonban még azonos alapanyag esetén is hatalmas szórást mutat a minőség, így ha kiválasztottuk az alapanyagot, a minőségre mindenképp figyeljünk oda. Mindenképpen fordítsunk figyelmet a biztonságra is, nézzük meg alaposan, hogy az ajtók és ablakok hogyan záródnak, milyen a vasalatuk. Ha mindez megvan, természetesen el kell dönteni, hogy kis vagy nagy cégtől rendeljünk-e. Általánosan elmondható, hogy nem a cég mérete a lényeg, nézzük meg a referenciákat, és ezt követően döntsünk!