Hírek, újdonságok

Üvegek

Üvegek

Pár évtizeddel ezelőtt nem volt sok választásunk azon a téren, hogy milyen üveg kerüljön a nyílászáró keretébe. Pedig régóta köztudott, hogy hiába szigetel az ablak a kerete mentén, sajnos nagyon sok hő veszik el az üveg felületén át.

Emiatt nagy erejű kutatások zajlottak az lemúlt években és egyre-másra kerültek piacra a jobb és jobb hőszigetelő tényezővel rendelkező üvegek. A különféle hőszigetelő üvegek elterjedésével nyílt lehetőség arra is, hogy az ajtó felületébe dekorációs üvegblokkok kerüljenek, sajnos mostanáig ezek is fokozták a ház/lakás hőveszteségét.

A folyamatosan fejlesztésre kerülő ajtó és ablak üvegek közül az egyik legújabb és leghatékonyabb innováció a Getax kínálatában, a lágyfém bevonatú és argon gáztöltetű Premier thermo hőszigetelő nyílászáró üveg. A lágyfém bevonat, és az argon gáztöltet – amelyhez az ablaküveg gáztömör tulajdonsága kiváló gázzárást biztosít – hosszú élettartamot és jelentősen javuló hőszigetelési értékeket mutat minden nyílászáró esetén.

Az üveg rétegrendek között alkalmazott TPS távtartó esztétikus, és páraszűrő anyagával kiiktatja a az ablak felületén a hideg perem valamint a párásodás kellemetlen jelenségét, továbbá akár 0,1W/m2K-el javítja a hőszigetelést.