Hírek, újdonságok

Kiváló levegőminőség csukott ablak mellett

Kiváló levegőminőség csukott ablak mellett

Egyre jobban terjednek a kiváló hő- és hangszigetelést biztosító műanyag nyílászárók, amelyek kiváló segítséget nyújtanak az energiatakarékosság, illetve a fűtés hatékonyságának növelése terén.

Ezek egyetlen hibájaként azt szokták felróni, hogy annyira tökéletesen zárnak, hogy a fa nyílászárók által biztosított légáteresztést is mellőzik, így szükségessé teszik a gyakori szellőztetést a komfortérzet biztosítása érdekében.

Az biztos, hogy nem érdemes a nyílászárók cseréjéről lemondani annak érdekében, hogy légáteresztő ablakkereteink legyenek, sokkal inkább érdemes tájékozódni a modern szellőztetési rendszerekről, amelyek bármely nyílászáróhoz felszerelhetőek. A légbevezetőnek nevezett eszközök érzékelik a belső tér páratartalmát, és ahhoz viszonyítva szabályozzák a szellőzést. Az automata légbevezetők pontosan annyi friss levegőt engednek be, pontosan addig, amire a megfelelő levegőminőséghez szükség van. Mindeközben érzékelik a belső hőmérsékletet is, és finoman szabályozzák a szellőzés mértékét a lakók által beállított igényeknek megfelelően.

Az automatikus és önszabályozó szellőzési rendszerek amellett, hogy kiváló belső levegőminőséget biztosítanak, lehetővé teszik a fűtésköltségek csökkentését (pl. a nagy szellőztetések elhagyása révén) is.