Hírek, újdonságok

Biztonsági bejárati ajtók ellenállása

Biztonsági bejárati ajtók ellenállása

A biztonsági bejárati ajtók ellenállásának mértékét a behatoláshoz szükséges idő adja. Ez az időintervallum, amit percben határoznak meg, adja az alapját a kategóriák közti besorolásnak.

A leggyengébb, 3. kategóriába az 5 perces áthatolási idővel rendelkező bejárati ajtók esnek az alábbi eszközökkel vizsgálva ellenállásukat: fa és műanyag ékek, csavarhúzók, feszítővasak és csőfogók.


A második kategória képviselői 10 perces áthatolási idővel rendelkeznek, a vizsgált szerszámok a már felsoroltakon felül a következők: hidegvágók, kalapácsok, fejszék, vésők, csapszegvágók, fűrészek, lemezollók, fúrógépek.

Az első kategóriába sorolt biztonsági bejárati ajtók már 15 perces áthatolási idővel rendelkeznek, a fenti eszközökön felül a következőkre is tesztelve: rókafarkú fűrész (elektromos), daraboló fűrész (elektromos), koronafúró, sarokcsiszoló, hosszabbító cső.

Továbbá léteznek még a kiemelt kategóriába tartozó, 20 perces ellenállást mutató biztonsági bejárati ajtók. Ezek a bejárati ajtók a már említett eszközökön és szerszámokon felül az alábbiaknak is hatékonyan képesek ellenállni: 1050/620 W-os fúrógép, 1900/1175 W-os sarokcsiszoló, O 230 mm-es vágókoronggal.