Hírek, újdonságok

Garázskapuk színválasztéka

Garázskapuk színválasztéka

A garázskapuk beszerelése előtt fontos eldönteni, hogy milyen színű legyen a nyílászáró, hogy jól harmonizáljon a ház színével.

A külső borítással kapcsolatban is a tartósság szempontjából nagyon fontos tényező az időjárás viszontagságainak kitett panelek felületkezelése. Az igényesebb modelleket úgy alakítják ki, hogy a burkolatot képező galvanizált acéllemezre egy alapozó, kerül, majd egy polyester alapú bevonatot égetnek rá. Az így kialakított védőréteg (ha nem éri sérülés) több évtizedig megőrzi minőségét.

Nagyon látványosak a fa, illetve a fa jellegű kapuk. Ez utóbbinak nagy előnye, hogy ugyanolyan dekoratív, mint a tömör fából készült, de hőszigetelése, és alaktartása jobb. Ugyanúgy festhető pácolható, mint bármely más fafelület, a karbantartást azonban időnként el kell végezni.

Ezeknél a kapuknál leginkább a kazetta mintázat terjedt el. Azok arányaikban eltérhetnek egymástól. A másik gyakori a vízszintes lambéria-minta, melynek nagy előnye, hogy beépítéskor nagyobb szabadságot ad a nyílásméret szempontjából.