Hírek, újdonságok

Kérdések-válaszok a KÖMMERLING műanyag ablakokról, nyílászárókról a PREMIER Ablakrendszerektől

Kérdések-válaszok a KÖMMERLING műanyag ablakokról, nyílászárókról a PREMIER Ablakrendszerektől

Műanyag és fa ablakok,nyílászárók ápolása-ablakok,nyílászárók betörés-védelme-műanyag nyílászárók tűzvé-delmi képessége-ablakrendszerek működési elemei-műanyag ablakok beépítése régi fa tokszerkezetbe...stb

Mennyit kell egy PREMIER ablakot ápolni?
Itt valóban fennáll a "könnyen ápolható" fogalma. A kifogástalan, selymesen matt felület természetesen sokkal kevésbé veszi fel a száraz, nedves, vagy agresszív piszkot, mint egy repedezett mázolás. Normális körülmények között, a szokásos ápoláshoz elég egy enyhe tisztítószer.

Hogyan lehet az ablakot betörésgátlóra kialakítani?
A speciális vasalatok, különleges üvegezés, minősített ablakgyártás és szakszerű beépítés kölcsönzi az ablaknak a "betörésgátlást".

Hogyan viselkednek a PREMIER ablakok tűzesetben?
A PREMIER ablakok ugyancsak hatásos megelőző tűzvédelmet nyújtanak. Alapanyaguk nehezen éghető műanyag. Magában nem ég, és gyújtóforrás nélkül kialszik. Tüzekben való aktív részvétele kizárt.

Az ablakszerkezeti profilok és a működési elemek elnevezései.

Külső ablakkeret
Szárnykeret
Vízszintes díszléces tokosztó
Homlokütköző
Üvegosztó lécek
Vízvezető
Ablakszárny
Felülvilágító szárny
Hogy nyílik egy ablak?
A legfontosabb funkciók, a nyitás és/vagy bukás. Többrészes ablakoknál - pl. felülvilágító -, vagy ajtóablak-elemekkel a nyitási funkciók kombinációja ésszerű. A PREMIER ablakrendszerekhez toló- és harmonikaajtók is tartoznak. Ezek a rendszerint nagyfelületű elemek hozzák a természetet a házba.

Milyen a célszerű ablakosztás?
Ez a homlokzat architektúrájától, valamint a szobák beosztásától, illetve a helyiségek rendeltetésétől függ. A PREMIER ablakok sokféleségének köszönhetően, majdnem minden beosztás megvalósítható. A túl széles szárnyak azonban elkerülendők, mert azok mélyen benyúlnak a helységbe és hatalmas lakóterületeket használhatatlanná tesznek.

Kérhetünk tolóajtót is?
Igen, és tolóablakokat is, ugyanabból a különösen karcsú profilból. Nagy, déli fekvésű ablakok vagy teraszajtók, és a szép kilátás teszi az ilyen nagyfelületű ablakokat vonzóvá. Ugyanakkor kibővítik a lakóteret is. Télen az alacsonyan álló nap jócskán hozzájárulhat a fűtési költségek csökkentéséhez.

Léteznek PREMIER ablakredőny - komplett elemek?
Már hogyne létezne, mikor ezek az új és régi épületek kedvenc konstrukciói! Renoválásnál a redőnyök ezzel most ott is beépíthetők, ahol az építési adottságok ezt korábban megakadályozták. Egyébként a zárt redőny még külön is – méghozzá lényegesen –, növeli a hőszigetelést. Ezen felül a kíváncsi pillantások és a nap kizárásával kellemes légkört teremt.

Felhasználhatunk egy ép fakeretet a renoválásnál?
Igen. Így nem kell a meglévő ablakkeretet kibontani, hanem azt kívülről és belülről megkoronázzuk a külön erre a célra kifejlesztett rendszerrel. Erre a keretre jöhetnek aztán a legkülönbözőbb szárnyak és tokosztók.

Kapható zsalu is?
Kapható, a PREMIER Ablakrendszerek itt is olyan rendszereket kínál, amelyek a funkció mellett nagy kialakítási szabadságot nyújtanak. Az ésszerű gyártásnak köszönhetően, nagyszerű az ár és a teljesítményi viszony. Különböző színek, és fafajta minták között lehet válogatni. Még ferdén álló állítható lamellás, klasszikus forma is fellelhető.

Kapható a PREMIER Ablakrendszereknél télikert?
Az is kapható. Sőt mi több, ezek télen is használható lakóhelységek, nem csupán növényházak. Max. 30 mm-es szigetelőüveg lemezeket építünk be s az épülethez ideális csatlakozó elemekkel csatoljuk. Tetőablakokat is játszi könnyedséggel tudunk beépíteni. A moduláris felépítés csökkenti a költségeket és növeli a kialakítási szabadságot.