Hírek, újdonságok

Új műanyag emelő-tolóajtó a Kömmerling kínálatában

Új műanyag emelő-tolóajtó a Kömmerling kínálatában

A télikertek és fedett teraszok a lakótérnek a környezethez való közeledését, a természetbe történõ "kiköltözését" mutatják. Itt megfogalmazódik az igény olyan műanyag vagy fa nyílászáró szerkezetekre, amelyek nagymértetû üvegfalak egyszerû és gyors nyitását teszik lehetõvé.

A télikertek és fedett teraszok a lakótérnek a környezethez való közeledését, a természetbe történõ "kiköltözését" mutatják.
Itt megfogalmazódik az igény olyan nyílászáró szerkezetekre, amelyek nagymértetű üvegfalak egyszerű és gyors nyitását teszik lehetõvé.
A Kömmerling EuroFutur profilcsaládja 70 mm-es beépítési mélységével a mai kor követelményéhez igazodó optimális paraméterekkel rendelkezik.

Az EuroFutur hagyományos profilkonstukciói és a különféle vasaltok az alábbi maximális ajtó-méretek legyártását teszik lehetõvé (fehér színben):

    * középen felnyíló kétszárnyú ajtó: 220x235 cm
    * legalább 4 szárnyú harmonika ajtó: 300x220 cm
    * bukó-toló ajtó (max. szárnyméret): 190x210 cm

A nagy üvegfelületű nyílászáró szerkezetek tetemes súlya miatt sok esetben még ezek a méretek sem valósíthatóak meg.

Az EuroFutur profilcsaládhoz igazodó, újonnan kifejlesztett konstrukció nagyméretű Emelõ-Toló ajtók gyártását teszi lehetõvé.

Ennek a rendszernek a maximális szárnymérete akár 300x250 cm is lehet, amely hatalmas nyílások szabaddá tételét is jelentheti.

Az Emelõ-Toló ajtó egyszerű elven működõ, de igen robosztus vasalattal rendelkezik, ami garancia a nagy felületű és nehéz ajtószárny mindenkor precíz működtetésére.
    
Az ajtószárnyon lévõ hosszú, kilincs-szerû emelõ karral pár milimétert emelünk az egész ajtószárnyon, ekkor egyszerre kireteszlõdik a zár és eltávolodnak a zárósíktól a gumitömítések. Ezután a hatalmas üvegtábla könnyedén oldalra tolható.

Az EuroFutur termékcsaládra jellemzõ 70 mm-es profilvastagság révén az új rendszerû Emelõ-Toló ajtó stabilitása, hõ- és hangszigetelése, valamint víz- és légzárása jelentõsen javult a régi szerkezetekhez képest. Pl. 1,1 W/m2K hõátbocsátású, fokozott hõszigetelõ üveg alkalmazása esetén az ajtó Uw értéke akár 1,4 W/m2K is lehet.

A biztonságról továbbra is elsõsorban a törésbiztos üvegkonstrukció gondoskodik, de a Kömmerling által kínált "RolaPlus" rászerelhetõ redõnyrendszer gátat vethet a nagy üvegfelületen keresztül bekiváncsiskodó pillantásoknak.

Az ólommentes PVC profilok elõállításához alkalmazott "GreenLine" technológia a Kömmerling céltudatos stratégiájáról tanuskodik, mely a környezetünket igyekszik megóvni.

http://www.koemmerling.de/hu