Hírek, újdonságok

Nyílászárók új generációja

Nyílászárók új generációja

Ma, a piacon korszerűnek számító nyílászáró több jellemzőjét tekintve is fényévekre van 10-20 évvel ezelőtti társaitól. Fejlesztések eredményeként a szakembereknek lehetőség szerint már a több légkamrás profilokat helyezik előtérbe, amelyek pénztárcakímélő voltuk mellett (a hőveszteségi érték fordítottan arányos a légkamrák számával) lekerekített formájukkal igazán modern megjelenést nyújtanak.

A tok és a szárnyprofil azonban mit sem ér a nyílászáróba elhelyezett üveg nélkül, amelyet már domborúan kialakított üvegszorító lécekkel helyeznek el. Az így kialakított, akár 80 mm-es beépítési mélységgel elhelyezett nyílászáró egyrészt stabil, időtálló, másrészről a lakást érő fényáradatot is élvezhetjük, hiszen lehetőség nyílik nagy üvegfelületek elhelyezésére.
A legmodernebb termékeket középtömítéses, vízgátas rendszerrel gyártják, ezáltal növelve a profilok hőszigetelő hatását, amelyet az üvegezés is tovább erősít.

Anyagukat tekintve szintén kiváló minőségről beszélhetünk, az ólom helyett kalcium is cink stabilizátort, valamint környezetbarát tömítéseket alkalmaznak. A stabilizátoroknak köszönhetően a nyílászárók az időjárási viszontagságoknak is ellenálló, időtálló darabok, alaktartósságuk pedig a beépített acélidomoknak köszönhetően kiemelkedő.