Hírek, újdonságok

Ablak lapostetőbe - új megoldás a felülvilágító kupola

Ablak lapostetőbe - új megoldás a felülvilágító kupola

Egy, a tetőtéri ablakairól ismert cég immár nem csak hagyományos nyílászárókat gyárt, hanem lapostetőbe is kínál olyan megoldásokat, amelyek természetes fénnyel és friss levegővel látják el az épületeket.

Olyan lapostetős épületek homlokzatoktól elzárt helyiségei is napfényessé és szellőztethetővé válnak, amelyek egyébként nem jutnának természetes fényhez.

A felülvilágító kupolák fix és szellőztethető változata 6 méretben, füstelvezető változata pedig 2 méretben áll rendelkezésre. A termékek műanyag kivitelben – PVC-lábazat hőszigetelt üvegezéssel, akril vagy polikarbonát kupola – készülnek, letisztult formatervezéssel.

A szellőztethető változat elektromosan, távirányítóval vezérelhető, mellyel a szárny 20 cm-re nyitható. A láthatatlan mozgatómotor, a beépített esőérzékelő igazán felhasználóbaráttá teszik a terméket. A tervezők az árnyékolásra is gondoltak, elektromosan mozgatható harmonikarolót terveztek mind a fix, mind a szellőztethető változathoz.
Olyan, kisebb alapterületű helyiségekbe, ahová felülvilágító kupola beépítése nem lehetséges, a természetes fény továbbítására kifejezetten lapostetőkhöz fejlesztett merev vagy flexibilis csöves fénycsatorna áll rendelkezésre.