Hírek, újdonságok

Hogyan válasszunk nyílászárót?

Hogyan válasszunk nyílászárót?

Nyílászáró választás előtt számtalan kérdés merülhet fel Önben. Fa vagy műanyag nyílászárót vásároljak? Honnan ismerem fel a jó minőségű termékeket? Néhány gondolattal segítünk Önnek a választásban.

Műanyag nyílászárók:

Kétféle műanyag rendszert különböztetünk meg: szélső tömítéses, illetve középtömítéses rendszert. A szélső tömítéses rendszer esetében a tok és a szárny között a vízkifolyó nyílásokon beáramló párás, nedves, hideg levegő folyamatosan kering, így a vasalat vízkövesedhet, korrodálódhat, és a hideg levegőtől – függetlenül a légkamrák számától – az egyetlen, belső oldali tömítés választ el.

A jó műanyag nyílászáró középtömítéses profilból készül. A tok és a szárny között háromszoros a tömítettség, és így csak a külső rész „szellőzik”, mögötte megmarad a dupla tömítettség, így a hideg és nedves levegőtől az egy helyett kettő tömítés keletkezik; a 3-4 mm helyett pedig 3-4 cm választ el bennünket. A vasalat pedig száraz, védett térben működik. Az ilyen nyílászáró profilt nevezzük A-kategóriás profilnak. Az ennél vékonyabb profilok – a belsejükben lévő acél merevítéstől függetlenül – B-, illetve C-osztályos profilok.