Hírek, újdonságok

A passzív ház szíve-lelke: a nyílászárók

A passzív ház szíve-lelke: a nyílászárók

A passzív ház legfőbb jellemzője természetesen az, hogy energiatakarékos. Passzív, mert nincsen szükség arra, hogy hagyományos fűtőrendszer segítségével tartsuk melegen – ezt azonban egyáltalán nem könnyű elérni. Az ajtó és az ablak mindebben nagy szerepet játszanak.

A passzív ház hőszigetelésének ezért cserébe tökéletesnek kell lennie, és nem csak a lábazat, a tető vagy a homlokzat esetében. A hőveszteség nagy részéért (és a hőhidak kialakulásáért) ugyanis sokszor éppen a nyílászárók felelősek.

Az ajto-ablak.com éppen ezért kínál megvételre olyan kiváló minőségű, minden szempontból hatékony nyílászárókat, amelyek segítenek abban, hogy az épület meleg, a befektetés megtérülése pedig gyors legyen.

A passzív házak esetében is fontos, hogy tartós, jó minőségű alapanyagokból készült, kifogástalan szerkezetű nyílászárókat használjunk fel az építéskor. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a hatékonyság javára le kell mondanunk az esztétikai szempontok érvényesüléséről – az ajto-ablak.com kínálatában is rengeteg igényes, passzív épületeknél alkalmazott nyílászáró található.