Hírek, újdonságok

Még ősszel sem késő lecserélni nyílászáróit

Még ősszel sem késő lecserélni nyílászáróit

A nyílászárók minden lakás kritikus pontjainak tekinthetők, több szempontból is. Természetesen dekoratív funkciójuk mellett fontos szerepük van a természetes fény laktérbe engedésében éppen úgy, mint a szellőztetésben, azonban a legfontosabb talán mégis a hőszigetelésben játszott szerepük. Egy huzatos ablak, egy nem tökéletesen záródó ajtó a hidegebb téli időszakban nem csak kellemetlen, de drága mulatság is lehet, hiszen meglehetősen költséges egy olyan otthon megfelelő fűtése, ami mindenhol szelel.

Sokan úgy vélik, hogy az őszi időszak nem megfelelő időpont a lakás felújítására, azonban érdemesebb belegondolni: néhány napos ablakcsere ősszel vagy újabb fűtési szezon, mikor vagyonokat költünk egy lakás fűtésére, ahol olyan hideg van, hogy iglut lehetne építeni?

Ne várja meg a jövő tavaszt, cserélje le még idén nyílászáróit! Az ablakok cseréje a ház méretének függvényében pusztán néhány napot vesz igénybe. Nem érdemes a nyílászárókon spórolni, hogy aztán a téli fűtésszámla csillagászati összeget mutasson, miközben a család több réteg pulcsiban fagyoskodik. Cserélje le nyílászáróit, míg tart az indiánnyár, és tartsa bent otthonában a nyár melegét, ameddig csak lehet.