Hírek, újdonságok

A felületkezelt fa nyílászárók előnyei

A felületkezelt fa nyílászárók előnyei

A fa nyílászárók a legminőségibb gyártmányok közé tartoznak – strapabíróak, tartósak és esztétikusak is egyben. Ezen tulajdonságainak nagy részét pedig a fa nyílászáró nem másnak köszönheti, mint a felületkezelésnek.

A gyártási eljárás során a fa alapanyagot először kiszárítják, majd mentesítik a különféle természetesen előforduló hibáktól, amilyenek például a csomók. Ha az alapanyag, ebben az esetben a borovi fenyő már hibátlan, következhet a felületkezelés, amelyet ebben az esetben festéssel és csiszolással végeznek. Az anyagot háromszor csiszolják majd festik le speciálisan ilyen célra gyártott, vízbázisú Remmers lazúrral.
A fa ablakok nagy előnye, hogy nem csak rendkívül strapabíróak lesznek a felületkezelési és gyártási eljárásnak köszönhetően, de rendkívül esztétikusak is. Az elérhető fa ablakok profilja és üvegezőlécének formája egyedi is lehet a megrendelő igénye szerint, a profil pedig nem csak borovi fenyőből készülhet, de kívánság szerint akár vörösfenyőből, tölgyből, északi fenyőből vagy más fafajtákból is. Ezek lehetnek hossztoldott vagy toldásmentes, hibáktól megtisztított, első osztályú alapanyagok.