Hírek, újdonságok

Az alumínium párkányok előnyei

Az alumínium párkányok előnyei

Az alumíniumból készült nyílászáró elemek azért olyan népszerűek napjainkban, mert ez a puha fém kiválóan megmunkálható és alakítható, nagyszerűen bevonatolható és színezhető, ugyanakkor tartós, és masszívan ellenáll az időjárás viszontagságainak, a csapadéknak és a fagynak is.

A nehezen oxidálódó, de a festék számára jó tapadási tulajdonságokkal rendelkező felület rendkívül tartós, egy alumínium párkány beszerelése több generáció számára oldhatja meg a nyílászárók alsó peremének védelmét.

A párkányok formája (profilja) úgy került kialakításra, hogy minden csatlakozásnál és hajlításnál elkerülhető legyen a nedvesség által végzett romboló munka. Ennek a célnak az érdekében műanyag élzáró elemeket is alkalmaznak hozzájuk.
Természetesen a párkány helyét a falban úgy kell kialakítani, hogy a végzáró elemek elférjenek, valamint a párkány síkja ne vízszintes legyen, hanem lejtsen kissé kifelé irányban, hogy a hó és a víz lecsuroghasson róla.

Az alumínium párkányok számos színben kaphatóak, így tökéletesen illeszthetőek a ház vagy lakás színeihez, ahova szánjuk őket. A megrendelők a RAL skála árnyalatai alapján választhatják ki a megrendelésre kerülő színárnyalatot.