Hírek, újdonságok

Tetőablak árnyékolása

Tetőablak árnyékolása

A tetőablak rendkívül jó megoldás egy magas, többszintes épületbe. Hiszen így plusz, természetes fényforráshoz juthatunk, a szellőztetésben is nagy szerep hárul rá.

Ráadásul, ha beépített tetőtérről beszélünk, akkor egy a tetőbe vágott nyílászáró segítségével biztosan elkerülhetjük a fullasztó pillanatokat.

Tekintettel azonban arra, hogy a tetőablakok és más tetőtéri nyílászárók általában nem standard méretűek, hanem egyedi kivitelezésűek, nem feltétlenül használhatók a szokásos árnyékoló és hálós eszközök. Az efféle nyílászárókhoz speciális árnyékolóra lehet szükségünk. Ha tetőablak árnyékolásáról beszélünk, akkor három fő irányról eshet szó: belső rolóról, tokozott belső rolóról, valamint külső rolóról.

Többféle anyagból és színből készülhetnek ezek a termékek, a roló kínálat széles választékából az igényekhez és a lehetőségekhez mérten választhat.

Tetőablakra nem csak roló, hanem szúnyogháló is felszerelésre kerülhet, hogy a forró nyári estéken megóvjon minket a sok kellemetlenséget okozó bogaraktól, szúnyogoktól. Ha a nyílászáró egyedi, csakúgy, mint a roló esetében, szintén speciális, kifejezetten egyedi vagy tetőtéri nyílászárókhoz tervezett szúnyogháló kerüljön az ablakunkra.