Hírek, újdonságok

Hogyan válasszunk ajtót?

Hogyan válasszunk ajtót?

A ház építése során a nyílászáró, ezen belül is a beltéri ajtó kiválasztása az első lépés, amely már a ház berendezéséhez tartozik.

Sok szempont közrejátszhat a kiválasztásnál, de a leglényegesebb az, hogy az ajtó méret, alapanyag, szín, és formavilág szempontjából is illeszkedjen a környezetéhez, harmonizáljon az őt körülvevő épületelemekkel, illetve a majdani bútorokkal is.
A nyílászáró megjelenése nagyon erősen befolyásolja a helyiség hangulatát, megalapozhatja a lakás otthonosságát.

Az ajtó kiválasztását két oldalról érdemes elkezdeni: egyrészt válasszunk egy gyártót, amelynek az ízlésvilága és árfekvése illeszkedik az igényeinkhez, másfelől fixálni kell a tervezett ajtók méreteit és egyéb paramétereit. Azért érdemes a két utat egyszerre járni, mert a kínálat befolyásolhatja a végleges méretek kiválasztását. Miért is van ez? A nyílászáró gyártással foglalkozó cégek kínálatára jellemző néhány standard méret, amelyekben az előre gyártott termékeik megvásárolhatóak. Ha ezektől a méretektől el akarunk térni, az minden bizonnyal lehetséges, de emiatt az ajánlat akár nagyságrendekkel is drágább lehet, mint a standard méretek esetében.