Hírek, újdonságok

Egy redőny hozzájárulhat a hőszigeteléshez?

Egy redőny hozzájárulhat a hőszigeteléshez?

Ablakok cseréje, esetleg szabadnyílásba történő beépítése alkalmával, további hőszigetelési lehetőségeink vannak az egyes –megfelelő műszaki tartalommal rendelkező- redőnyrendszerekkel.

Egy jól megválasztott árnyékolástechnikai rendszer alkalmazásával, nem csak a beérkező fény mennyiségének szabhatunk határt, hanem, hőszigetelő tulajdonságaikat kihasználva, aktívan hozzájárulhatnak a fűtési és hűtési kiadások csökkentéséhez.

A már elöregedett fa redőnyöknél a hőszigetelés, mint olyan még nem volt szempont, hanggátlási tekintetben is jócskán hagynak kívánnivalót. Egy modern műanyag redőny könnyedén megfelel ezeknek az elvárásoknak is, nem beszélve nagyon kedvező árukról!
A modern műanyag –PVC- redőnyrendszerek kialakítása már a műanyag ablakok kamrás szerkezetű kialakítását követik, azaz a lamellák szintén üregesek. Ebből fakadóan remek hőszigetelő és hangszigetelő képességekkel bírnak, súlyuk jóval kevesebb, mozgatások nagyságrendekkel kevesebb energiát igényel, legyen szó kézi vagy akár automatizált, motoros kialakításról. A lamellák teljesen lecsúszott állapotban, semmi fényt nem engednek át.
Az alumínium redőnyrendszereket is utolérte a modernizáció. Legkiemelkedőbb tulajdonságuk a tartósságuk, ebben a tekintetben páratlanok. Alumínium kialakításukból adódóan hatékonyan ellenállnak a nap káros UV sugarainak és más negatív környezeti hatásoknak. Továbbá biztonságtechnikailag is jóval előrébb járnak a más alapanyagból készített redőnyökhöz képest, ugyancsak az alumínium felhasználásának köszönhetően.