Hírek, újdonságok

Fontosabb szempontok mielőtt belevág az ablakvásárlásba.

Fontosabb szempontok mielőtt belevág az ablakvásárlásba.

Klasszikus fa ablakban gondolkodik? Kizárólag műanyag ablakot venne? Passzív – aktív házat épít? Átlagos nyílászárót keres vagy csak a tökéletessel éri be? A kérdések alapvetően egyszerűnek tűnhetnek, sőt egyes esetekben a választás nem is vásárlón múlik, azonban mindent érdemes végiggondolni a vásárlás előtt!

1.    Mennyi pénzt szán ablakaira?  A fa nyílászárókkal szemben egy műanyag ablak ugyan azt a hőszigetelési értéket gyakorlatilag töredék áron képes biztosítani. Ettől függetlenül egyesek el sem tudnák képzelni otthonuk nyílászáróit PVC-ből. Elképzelhető, hogy korábban már rossz tapasztalataik voltak műanyag nyílászárókkal, vagy egyszerűen csak igényeit egy műanyag ablak képtelen kielégíteni. Mindenképpen fontos megemlíteni, hogy számos ügyfelünk az ablakvásárlást az építkezés utolsó fázisaiban kezdi átgondolni, amikor már korlátozott a felhasználható költségkeret, így nagyon nehezen sikerül kompromisszumot kialakítani a nyílászárók műszaki tartalma és a rendelkezésre álló büdzsé között.

2.    A hőszigetelés fontos szempont? Természetesen mindenki számára az, azonban ablak és ablak hőszigetelési képességei között is igen komoly eltérések mutatkoznak, így valakinek ez egyértelműen prioritás lehet.

3.    A szállítási határidő mennyire fontos? Egy egyedi méretben gyártott fa ablak gyártása, festése, száradása több időbe kerülhet, mint egy műanyag ablak méretre vágása és legyártása.

4.    Márkahűség, gyártói tapasztalatok? Számos esetben előfordul, hogy valaki egy bizonyos gyártó termékeiben „hisz” kizárólagosan. Azonban sok esetben ezek a gyártók nagyságrendekkel magasabb áron kínálják ablakaikat a kisebb gyártókhoz képest, pedig a műszaki tartalmat figyelve semmivel sem adnak többet vásárlóiknak. Kulcsfontosságú a gyártók felkutatása a helyes ár-érték arány megtalálásához.