Hírek, újdonságok

Üvegtípusok és azok jellemzői

Üvegtípusok és azok jellemzői

Eheti cikkünkben az egymástól eltérő üvegtípusokat mutatjuk be, és azok jellemző felhasználási területeit.

Float üveg: Teljességgel víztiszta üvegfelületet ad, ami tökéletesen sík. Számos speciális üvegtípus alapját képezi, felhasználási területe a legszélesebb.

Hőszigetelő üveg: Legfeljebb két üveglapból álló üvegfelület, az üveglapok közötti távolság adja a hőszigetelési többlet teljesítményt. Az üvegrétegek közti légrést páramentesítővel töltik fel. Felhasználási területe az üveglapok milyensége és azok kombináció döntik el.

Anyagában színezett üveg: Alapja a float üveg, mely anyagában kerül színezésre. Az olvasztási folyamat során hozzá kevert fém-oxidtól kapja a választott árnyalatot. A legelterjedtebb színek a következők: Bronz, Szürke, Zöld, Sötét két

Reflexiós üveg: A fényvisszaverő funkciót a vékony fém-oxid réteg biztosítja. Víztiszta –float- és színezett üvegekre egyaránt felvihető. Az időjárási körülményeknek hatékonyan ellenáll, bejárati ajtókon és üvegfalakon alkalmazzák leginkább.

Lágybevonatos üveg: Szintén a float üveg szolgáltatja az alapot, melynek egyik oldalára szintén fém-oxid réteget visznek fel, egy különleges elektromágneses eljárással. Az üveg színe kismértékben megváltozik. Hőszigetelő rendszerekhez használják leginkább a nemesfém réteggel ellátott üvegeket. Ezzel az eljárással a napsugárzás akadálytalanul jut be az ingatlanba, ellenben a keletkezett hő már nehezebben jut ki.

Biztonsági üveg: A biztonsági laminált üvegek többszörös fóliaréteggel kerülnek kialakításra, float vagy mintás üvegen egyaránt alkalmazható technológia. A fólia feladata, hogy az üveg betörését követően ne tudjon szétesni az üvegfelület. Kiváló betörésvédelmi megoldás.