Hírek, újdonságok

Változatos szúnyoghálók a nyugodt éjszakákért

Változatos szúnyoghálók a nyugodt éjszakákért

A nyitott ablakokon nemcsak a levegő hanem különféle kellemetlen rovarok és egyéb állatok is könnyen be tudnak hatolni a lakásunkba. A hívatlan és nem szívesen látott látogatók ellen szúnyoghálók felerősítésével lehet védekezni.

Pántolt keretű szúnyoghálók

Ezeket főként nem túl széles ajtók elé szokás felszerelni, amelyeket gyakran nyitnak zárnak. A hálóanyagot ezeknél is erős alumínium keretre szerelik, amelyeket kézmagasságban osztóidommal erősítenek meg. A fogantyú is erre az idomra kerül. A keret zsanérokra szerelve működik, ezért a nyitásához helyre van szükség, és ezzel a holt térrel feltétlenül számolni kell. Rendelhetők rugós pántokkal is, amelyek automatikusan becsukják a kinyitott hálós keretet. Alul pedig a keret kiegészíthető egy magasító elemmel, amely megakadályozza, hogy lábbal belerúgva a háló kiszakadjon. A pántolt keretű szúnyoghálók ajánlott szélessége kb. 1,2 m, és redőny elé utólag is felszerelhetők.

Mobil rovarhálók

Ezek az elő redőnyökhöz hasonló rendszerűek. A hálóanyag egy mozdulattal kis alumínium tokba csévélődik fel, a hézagmentes zárást pedig a sörte betétes lefutók biztosítják. Ezek az utólag felszerelt redőnyök elé is felszerelhetők. A csévélőjük ugyan a redőnyszekrény alá kerül, ám csekély mérete miatt ez nem zavaró.

Célszerűbb, ha a redőnyt már szúnyoghálóval együtt rendelik meg, mert akkor a háló csévélője eleve a redőnyszekrénybe kerül, a lefutók pedig kombináltak, azaz kétpályásak.

Ajtók elé is fel lehet szerelni mobil rovarhálót, ilyenkor azonban a háló vízszintes elhúzású. Az egyik oldalra kerül a tok, a másikra pedig mágneses rögzítő sín kerül felszerelésre. E rovarhálókat zárt állapotban a tengely feszítőrugója állandóan feszesen tartja, és a mágneses záróléc biztosítja a záráshoz szükséges rögzítő erőt.