Üvegek

Termék innováció a PREMIER Ablakrendszereknél

Forradalmian új TPS hőszigetelő üveggyártás elsőként Magyarországon a PREMIER Ablakrendszereknél!

Az energiatakarékos ház egyik alappillére a lágyfém bevonatos hőszigetelő üvegezésű, valamint az Argon gáztöltetű nyílászáró. A hőszigetelő üveg ugyan több évtizedes múltra tekint vissza, sokáig a nem kívánatos hőveszteség legnagyobb része pont rajta keresztül távozott a szabadba.

Áttörés igazán akkor következett be mikor megszületett a lágyfém bevonatos üveg, majd az Argon gáztöltetű, melyek mérföldkövekkel jobb hőszigetelést biztosítanak.

Napjainkban Földünk energia forrásainak vészes fogyatkozása és az oly sokszor hallható "fenntartható fejlődés" miatt egyre sürgetőbb azon lehetőségek kutatása, melyek az energiafelhasználás csökkentését célozzák meg, így minimalizálják az épületek nyílászárókon keresztül távozó hőveszteségét, ami egyes felmérések szerint akár 40 %-ot is elérhet!

A PREMIER Ablakrendszerek odafigyelve környezettudatos és energiatakarékos vásárlóira és a TPS technológia előnyeire alapozva kínálja extra hőszigetelésű PREMIER Thermo hőszigetelő üvegét az ablakcsaládjaihoz.

TERMÉKELŐNYÖK

Számos termékelőny mellett az új technológia kimagasló újdonsága, hogy az üveg rétegrendek közötti hagyományos alumínium távtartót a thermoplasztikus (TPS) távtartó váltja fel, amely egy butil alapanyagba ágyazott páraszűrő anyag segítségével a hőszigetelő tényezőt (Ug érték) nagymértékben javítja.

Fokozódik a hőszigetelés

A korábban,  azonos  feltételek  mellett meghatározott  Ug érték  így  további 0,1 W/m2K-el javul!

Megszűnik az úgynevezett "hideg perem"
és ezáltal a páralecsapódás is A 130-140 Celsius fokra felhevített, a hő hatására elasztikus állagú és folyékony állapotú butil alapanyagot aplikátorral viszik fel az üveg felületére.  Az így létrejött a TPS távtartó, butil alapanyaga révén hordozza rossz hővezető tulajdonságát, ami nagyban hozzájárul, hogy  az  alumínium távtartó alkalmazásával ellentétben az úgynevezett "hideg perem" megszűnik.Ennek következtében az alumínium távtartós nyílászárónál tapasztalt, hőmérséklet különbségből adódó, az üveg alsó 50-60 mm-es sávjában jelentkező páralecsapódás megszűnik, ezáltal fokozva otthonunk komfortérzetét.

Vizuálisan attraktív összekötés az üveg és a profil között .

Az alkalmazott profil színe visszatükröződik a TPS távtartóban, így a távtartó színe a fekete butil alapanyag ellenére optikailag mindig olyan színt mutat, mint az üveget hordozó profil színe.

Bizonyítottan
hosszabb élettartam.

Mindezeken túl a hőszigetelő üveg bizonyítottan hosszabb élettartamú, hiszen a "butil peremtömítés rugalmasabban veszi fel az úgynevezett "membránjelenség"-re jellemző nyíló-, és nyomófeszültség hatásait, ezáltal biztosítva a peremtömítés hosszú élettartamát.

Gáztömör
tulajdonsága továbbá hosszú éveken át biztosítja a kifogástalan gázzáró tulajdonságát.

Távtartó szélességek variációi. Hatalmas gyártástechnológiai előnye, hogy a távtartó szélességek 6 és 20 mm értékek között szabadon variálhatóak, így háromrétegű üveg esetén a rétegenkénti távtartók akár különbözőek is lehetnek, így alkalmazkodva a profil üvegbefogadó méretéhez.