Kifutó termékek - REHAU GENEO passzívház műanyag nyílászárók, ablakok
REHAU GENEO  passzívház műanyag nyílászárók, ablakok Az építőipari ágazatban egyre fontosabbá válik a fogyóban lévő nyersanyagok felelősségtudatos és kíméletes kezelése.

Az energiatakarékosságról és az épületek energiafelhasználásának a kimutatásáról szóló rendelet, valamint az egyre magasabb energiaárak folytán az energiaveszteség csökkentése az energia hatékony építés tartópillére. Mivel egy épület legnagyobb hővesztesége gyakran a nem kielégítően szigetelő ablak- és függönyfalelemeknél keletkezik, az új REHAU ablakprofil-generáció fejlesztésekor a tökéletes hőszigetelő tulajdonságokat állítottuk a középpontba.

Ennek eredményeként, a REHAU csúcstechnológiájú RAU-FIPRO alapanyagának és innovatív profilszerkezetének ötvözésével született meg az ablakgyártás új dimenziója: a  REHAU GENEO
Felülmúlhatatlan hőszigetelés

A GENEO a hőszigetelés tekintetében jelenleg a legjobb olyan ablakprofilrendszer, mely 86 mm-es beépítési mélységgel rendelkezik.
Ezért a GENEO profilokkal a kategórián belül a legjobb energiahatékonyságú ablakok állíthatók elő. A titok nyitja, hogy az új rendszer lehetővé teszi minden hőtárolási követelmény teljesítését anélkül, hogy az építtető engedményekre kényszerülne a nagyfokú hangszigetelés vagy a hatékony betörésbiztonság tekintetében.

A GENEO profilokkal 5-ös hanggátlási osztályba, a betörésbiztonság
tekintetében pedig 2-es ellenállási osztályba tartozó ablakok érhetők el acélmerevítések nélkül, és egyidejűleg a páratlan hőszigetelő tulajdonságokat is kihasználva. A teljes felületén szálerősítésű kompozit szerkezeti anyaggal merevített
profilszerkezetnek köszönhetően nincs szükség acélra, és ezáltal megszűnnek a korábban elkerülhetetlen hőhidak.

A középtömítést és opcionális hőszigetelő modulokat magában foglaló rendszer hőszigetelési értékei szabványos beépítési mélységnél felérnek a passzívház színvonalával. A háztulajdonosok például az új GENEO MD plus termékcsalád ablakaival évente akár 1341 liter fűtőolajat – azaz mai árakon számolva mintegy 1006 eurót takaríthatnak meg – és egyidejűleg 3 ½ tonnával csökkenthetik a környezetterhelő CO2-kibocsátást.*

Egyedülálló, innovatív és jövőbe mutató

A külön a GENEO profilokhoz fejlesztett RAU-FIPRO csúcstechnológiájú alapanyag már az ablakok gyártása során eddig ismeretlen előnyöket kínál. A szálerősítésű kompozit alapanyagok már évek óta állják a sarat a legkeményebb feltételek között, a repülőgépek és Forma 1-es autók gyártásában.

A GENEO esetében célirányosan, profilmagként használják, ahol kiváló stabilitásról és torziós szilárdságról gondoskodik. Más hasonló, acélmerevítésű rendszerek akár 40%-kal is nehezebbek az anyagában merevített GENEO profiloknál. Ez gyorsabb, bonyodalmaktól mentes és mindenekelőtt egyszerűbb kezelést jelent a gyártás, a szállítás és a beépítés során.

A szabadalmaztatott „beépített merevítő rendszer“, amely beépített csavarcsatornákkal és kiegészítő keresztirányú merevítésekkel rendelkezik, lehetővé teszi a csavarkötések maximálisan stabil rögzítését és a profilok rendkívüli alapstabilitását. Mindezek a funkciók azonban nem igényelnek nagy beruházásokat a feldolgozás során. A GENEO profilok feldolgozása a meglévő gépparkkal és a szokásos folyamatokkal, például hegesztéssel.

Maximális kényelem és funkcionalitás

A GENEO profilokból készült ablakoknak nem csak az energiahatékonysága meggyőző. Az ablakok következetesek, jövőbe mutatók és maximális kényelmet nyújtanak. Az egyedülálló hanggátlással kellemes nyugalomról gondoskodnak, a betörésbiztonságnak köszönhetően pedig optimális biztonságot nyújtanak. Emellett lenyűgözően könnyedén nyílnak és záródnak. A teljesen újragondolt tömítések érez- hetően csökkentik a zárónyomást. Mindez javítja az életminőséget. Mivel a jövőbe mutató tulajdonságok szorosan kapcsolódnak a pozitív környezeti mérleghez, a GENEO optimálisan bekapcsolódik egy világosan meghatározott, szabványosított újrahasznosítási folyamatba, a RAU-FIPRO profilokkal összehangolt anyagkörforgásba.

A jövő ablakprofilja – GENEO® ablakrendszer csúcstechnológiájú RAUFIPRO® alapanyagból

*Kiindulási alap: A 70-es években gyártott fa-/műanyagablak:
UW kb. 3,0 W/m2K, teljes ablakfelület: 52 m2, fűtési mód:
Fűtőolaj (aktuális ár: 75 eurócent/liter)