Redőnyök
RedőnyAblakainkhoz válasszon árnyékoástechnikai kiegészítőket, ezen belül redőnyt! Már a nyílászáró megrendelésekor lehetősége nyílik a kívánt redőny k,iválasztására és az azzal együtt történő beépítésre.

Redőny típusok
:
  • külső tokos vagy utólag beépíthető  elészerelt redőny : A redőnyt az ablak elé építjük be. Az ilyen rőnytípus utólag is felszerelhető, szigeteletlen, belülről a doboz nem látható, kívül alulról szerelhető
  • felső tokos fölészerelt redőny : A redőnyt az ablak tetejére szereljük fel. Ez a típus csak az ablak beépítésével egyszerre építhető be, szigetelt, belülről a doboz látható és belülről szerelhető

A redőny fő alkotóelemei és jellemzői:
Redőnydoboz, palást - vagy lamella -, lefutósín, kiegészítő tartozékok - ezek lehetnek: gurtni, gurtnigyűjtő automata, tengely, csapágyak, tokvég, zárólamella, stb)
  • Redőnydoboz: A redőnydoboz anyaga alumínium vagy lindab, alakja szögletes. Redőnyeink mindig zártak, egy anyagból hajlítottak, vagyis alulról nem lehet belelátni a redőny belsejébe. Vakolható redőny esetén a doboz egy vakolóélt tartalmaz fölötte herratektával.
  • Palást: A lamellák anyaga lehet alumínium vagy műanyag. Az alumínium lamellák oldalt egymással össze vannak kötve (arriterezve), így szétszedékor nem csúszhatnak szét, illetve alaptartozékként feltolásgátlóval vannak ellátva. Műanyag lamellákkal esetén garanciát csak 150cm hosszig vállalunk, de 180cm-ig legyártjuk. Műanyag lamella és lamella között is van különbség. Az általunk forgalmazott műanyag lamellák nyáron a nagy melegben nem deformálódnak el.
  • Lefutósín: A lefutósín anyaga alumínium, és kefés betétet mindig tartalmaz a halk működés miatt. Műanyag lefutósínnel nem foglalkozunk, ugyanis könnyen berepedezhet és idővel megsárgulhat.

Kiegészítő tartozékok:

  • Gurtni: A gurtni a rdőny mozgatására használatos, nem rojtosodik ki, és hosszában nem hajlik össze.   
  • Gurtnigyűjtő automata: A gurtnigyűrű automata olasz típusú, esztétikus megjelenésű és hosszában nem nyílik szét az illesztésnél, ellenben a magyar gyártásúakkal
  • Tengely, csapágyak: A tengely, csapágyak esetében csak acél tengellyel és csapággyal foglalkozunk, szemben az olcsóbb műanyaggal, ami idővel eltörhet, megrepedhet, széteshet.
  • Tokvég: A tokvég alumíniumból készül (lindab doboz esetén is), szemben a máshol forgalmazott műanyaggal, ami megsárgulhat, berepedhet, elválhat.
  • Zárólamella: A nálunk használt zárólamella minden esetben alumínium (még a műanyag palástnál is), szemben a műanyaggal, ami gyenge tartást biztosít.
Redőnyök színe alapesetben fehér (szinterezett, RAL 9016), igény esetén az alumínium redőny a RAL színskála szerint szinterezhető, vagy Renolit fóliával fólizható az ablakhoz hasonlóan.
A redőnyök meghajtása alapesetben gurtnival történik, de lehetőség van a redőnyök motorizálására is. Ez kapcsolós vagy távirányítós kezeléssel történhet, illetve automatizálhatók különböző programozások szerint. Kettő közötti megoldás a karos meghajtás.
Fölészerelt redőnyöknél a szigetelt műanyag doboz és lefutósín ablakprofilból készül, mely a világhírű Thyssen gyár terméke, kivédve ezzel a sárgulás és az időjárás veszélyeit. Nem összetévesztendő az elészerelt redőnyök műanyag alkatrészeivel.

Redőny árlista:
Redőny árlistánkat közvetlenül letöltheti innen