Hírek, újdonságok

Kilincsek - megjelenések

Kilincsek - megjelenések

A kilincsek nagy jelentőséggel bírnak, jelentős esztétikai értéke van. Nagymértékben javíthatják, vagy ronthatják az ajtó, vagy az ablak megjelenését.

Bár a kilincseket rendszeresen használjuk, és városlakók lévén naponta többször többfélét is a kezünkben tartunk, mégis csak akkor vesszük észre őket, ha nem működnek jól. Mivel minden ajtó- és ablaknyitásnál/zárásnál a kilincset használjuk, fontos, hogy jól válasszuk ki őket. Nem csak az esztétikai, hanem a funkcionális szempontból is érdemes a választást alaposan átgondolni.

Tervezgetésnél figyelembe kell venni, hogy nem csak az ajtó-ablakok, hanem az azokat működtető szerkezetek is sok évtizedes használatra készülnek, és azokat sok-sok évig fogjuk nemcsak használni, hanem látni is.

Egy elhúzódó, vagy éppen villámgyors, de építkezésnél kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a kilincsekkel foglalkozzunk – gondolhatnánk. Szerencsére azonban az utóbbi időkben változás állt be ebben a szemléletben, ami annak is köszönhető, hogy egyre gazdagabb kínálattal jelentkeznek a kilincsgyártók. Így a műszaki részleteken túl tulajdonképpen csak a jó ízlésünkön múlik, hogy mi kerül a lakásunkba.