Hírek, újdonságok

Bejárati ajtók - válassza a legmegfelelőbbet

Bejárati ajtók - válassza a legmegfelelőbbet

A bejárati ajtóval szemben támasztott kritériumok néhány jellemzővel leírhatóak. Hogy milyen is a tökéletes? Legyen időtálló, időjárási körülményeknek ellenálló, hőszigetelő, biztonságos, ugyanakkor ízléses. Az, hogy ezeket a kritériumokat figyelembe véve anyagi lehetőségeihez mérten ki melyik alapanyag mellett teszi le a voksát, már teljesen egyénfüggő.

Ha nyílászárók, akkor alapvetően három anyag jut főszerephez: fa, műanyag, alumínium. Ugyanúgy, mint az ablakok esetében, célszerű már az elején meggondolni, mely funkciói miatt szeretnénk bejárati ajtónkon változtatni.

Van, aki a klasszikusnak számító fa nyílászárók, így a fa bejárati ajtó szerelmese. Kétségtelen, designos látványt tud nyújtani az ajtó előtt várakozóknak egy ízlésesen megmunkált fa bejárati ajtó, különösen, ha akár üvegberakás is hozzájárul az összképhez.

Ha alapanyag tekintetében a műanyagra esik választásunk, garantált az időtállóság. Ennek a típusnak nagy előnye, hogy míg pl. a faanyagok felületkezelést igényelnek, műanyag ajtó esetén e fajta tevékenységgel nem kell bajlódnunk.

Ha azonban a biztonság a legfőbb szempontunk, szakemberek az alumínium ajtót javasolják, amelybe gond nélkül beszerelhetők a több ponton záródó vasalatok. Nem kell azonban lemondanunk az esztétikus megjelenésről, a piacon látványosan kialakított ajtók várnak megrendelésünkre.