Hírek, újdonságok

ABLAKCSERE, DE HOGYAN

ABLAKCSERE, DE HOGYAN

Nap, mint nap halljuk a figyelmeztetést, racionalizáljuk energiafogyasztásunkat. Energiafelhasználásunk nagy hányadát fordítjuk otthonaink fűtésére, hűtésére. Csökkenthetjük háztartásainkban a fogyasztást, ha takarékosabb kazánokat üzemeltetünk, vagy a tető és falszigetelés mellett döntünk. Komfort érzetünk a régi ablakok új technológiával készült, korszerű nyílászárók cseréjével is fokozható.

Örök kérdés, az ablakokat tokostól vegyük ki, vagy elegendő csak az üvegezés cseréje mellett dönteni.
Milyen anyagból válasszuk a szerkezetet, fából, fémből, műanyagból?Mielőtt a nem kevés anyagi erőforrást igénylő beruházásra szánnánk el magunkat, érdemes néhány szerkezetépítészeti kérdést is megvizsgálni.


Ugyan is nem biztos, hogy a meglévő épületünk fal, födém szerkezetének szigetelése nélkül, a várt eredményt kapjuk a „szimpla” ablakcserével.
Az ablakcserét követően esetleg falnedvesedés és ennek következményeként fellépő penészedés magyarázata, hogy a hő hidaknál a belső falfelületi hőmérséklet nem változik, még a szellőzés csökken.

Ezáltal az épület belsejében levő nedves levegő hamarabb lecsapódik a hidegebb felületen. Ajánlott, tehát az ablakfelújítás során szakember segítségét kérni, aki esetleg hőtérképet is készítve, kimutatja épületünk veszélyeztetett területét, megoldást is ajánlva a szellőztetéshez. Árajánlatot így már az esetleges szigetelés és ablakcsere együttes munkájára kérhetünk.
Most már tovább gondolva, választhatunk ablakot. Az ablak otthonuk stílusát is meghatározza, rajta keresztül jut be a fény a lakásba. Fontos az anyag, a minőség és a szakértő kivitelezés, a keret, amely készülhet fából, műanyagból, vagy fémből és az üveg. Legyünk, tehát figyelemmel épületünk stílusára és környezetére.

Ablakkeretünk két fő része a szárny és a tok. A tok kapcsolódik közvetlenül a falszerkezethez, amely hordozza a szárnyat.

A korszerű nyílászáró csak akkor fog megfelelően működni illetve szigetelni, ha azt szakképzett szakemberek építik be. Ezért nagyon fontos, hogy ahol a nyílászárót megvásárolja, ott kérje a beépítésüket is. Ebben az esetben a gyártó által nyújtott termékgarancia tökéletes biztonságot jelent Önnek.

Fűtésszámlánk csökkenéséhez az új ablak választott üvegezése nagyban hozzá járul.

A korszerű ablakok hőszigetelését, a két üveg közötti 4, 12, illetve 16 milliméteres légrések biztosítják, amelyek hangszigetelő tulajdonsága sem elhanyagolható. A kiváló légzárását az egy síkban körülfutó speciális tömítéseknek köszönhetjük.

Összegezve az olvasottakat, előzetesen tájékozódjunk a gyártóknál a minőségi nyílászárókról. Kérje felkészült szakemberek tanácsát, hogy a beruházása örömteli, otthona biztonságos és meleg legyen.

Forrás: www.albalux.hu