Hírek, újdonságok

KÖMMERLING ólommentes műanyag ablakok

KÖMMERLING ólommentes műanyag ablakok

Ez idő szerint a piacon járatos műanyag ablakprofiloknál többségében ólomstabilizátorokat alkalmaznak. A hozzákevert ólomfoszfátok szilárdan kötődnek a PVC térhálójában és jelentős részük van ennek az alapanyagnak az ismert jó tulajdonságaiban.

Az ólomfelhasználás EU által megcélzott csökkentése kapcsán a KÖMMERLING kalcium-cink adalékkal váltotta fel az ólom stabilizátorokat. Tesztek igazolják, hogy a KÖMMERLING CaZn-profiljai jobb tulajdonságokkal bírnak az időjárás öregbítő hatásával szemben, mint a hagyományos technológiával stabilizáltak.


A KÖMMERLING ablakprofilok megkülönböztető minőségi jegye volt a múltban matt selyemfényű csillogásuk és a jöőoben ez még inkább így lesz. A CaZn-ablakprofilok lényegesen tovább megtartják szép fényüket, mint a hagyományosan stabilizált profilok.


A KÖMMERLING itt nem csak néhány kiválasztott rendszerről vagy profilról beszél, hanem gyakorlatilag a Pirmasens-ben előállított összes ablak- és redőny-profilról.


A kiemelkedő élettartam, a teljes mértékű újrahasznosíthatóság, a magas hoszigetelés és ezáltal a megfelelően csökkentett fűtési energiaigény értékes tartalommal tölti meg a "GreenLine" jelzést.


A környezetbarát "GreenLine" ablakokat a KÖMMERLING ablakgyártó partnerei sok esetben még egy kis hársfalevél márkajelzéssel is ellátják, ezzel is jelezve a sajátos KÖMMERLING minőséget.

Csatlakozzanak a "zöld vonal"-hoz!