Hírek, újdonságok

Műanyag ablakok felépítése – vasalat, üvegezés, kamraszám, stb.

Számos vásárlónk nincs tisztában a műanyag ablakok felépítésével, az egyes szerkezeti elemek funkciójával. Eheti cikkünkben, a műanyag ablakok szerkezeti felépítését tekintjük át pontról pontra, hogy ezzel segítsük leendő ügyfeleinket a tudatos vásárlásban.

Bővebben...
Fontosabb szempontok mielőtt belevág az ablakvásárlásba.

Klasszikus fa ablakban gondolkodik? Kizárólag műanyag ablakot venne? Passzív – aktív házat épít? Átlagos nyílászárót keres vagy csak a tökéletessel éri be? A kérdések alapvetően egyszerűnek tűnhetnek, sőt egyes esetekben a választás nem is vásárlón múlik, azonban mindent érdemes végiggondolni a vásárlás előtt!

Bővebben...
Egy redőny hozzájárulhat a hőszigeteléshez?

Ablakok cseréje, esetleg szabadnyílásba történő beépítése alkalmával, további hőszigetelési lehetőségeink vannak az egyes –megfelelő műszaki tartalommal rendelkező- redőnyrendszerekkel.

Bővebben...
Panellakások, társasházak bejárati ajtói?

Kifejezetten panellakások és társasházak elöregedett bejárati ajtóinak cseréjére alakítottuk ki biztonsági bejárati ajtó kínálatunkat, hiszen manapság már bárki számára elérhetőek a magas betörésvédelmi szintet képviselő biztonsági bejárati ajtók.

Bővebben...
Fa ablakok a ’70-es évektől

A fa ablakok kialakítása ma már nagyban eltér a múlt század megoldásaitól. Ettől függetlenül a korai fa nyílászárók is megfeleltek az elvárásoknak, esetenként még ma is jó szolgálatot tesznek tulajdonosaiknak.

Bővebben...
Biztonsági bejárati ajtók ellenállása

A biztonsági bejárati ajtók ellenállásának mértékét a behatoláshoz szükséges idő adja. Ez az időintervallum, amit percben határoznak meg, adja az alapját a kategóriák közti besorolásnak.

Bővebben...
Természetbarát ablakok?

A természetbarát ablakok alatt olyan műanyag –PVC- alapanyagú nyílászárókra gondolunk, melyek műanyag profilja újrahasznosított alapanyagból kerül gyártásba.

Bővebben...
Télvíz idején ablakcsere? Igen!

Amennyiben nyáron nem sikerült véghezvinni az elöregedett nyílászárók cseréjét, a téli időszakban még nyugodtan megteheti, ezzel már az aktuális évben csökkentve a fűtési költséget. Természetesen ettől a megoldástól sokan elhatárolódnak, inkább várnak tavaszig, azonban feleslegesen, sőt a már aktuális fűtési szezon költségeit csökkenthetnék azzal, ha télen szereltetnék be nyílászáróikat.

Bővebben...
Alumínium ablak ápolása

Az alumínium ablakok keretén található alumínium borítás eloxált, vagy porfestett. Ezek a profilok az időjárás viszontagságainak hatékonyan ellenállnak, amennyiben felületüket nem éri semmilyen mechanikai sérülés. Továbbá a szerkezetek megnövekedett súlyából kifolyólag a vasalatok folyamatos karbantartás igényelnek.

Bővebben...
Kiváló levegőminőség csukott ablak mellett

Egyre jobban terjednek a kiváló hő- és hangszigetelést biztosító műanyag nyílászárók, amelyek kiváló segítséget nyújtanak az energiatakarékosság, illetve a fűtés hatékonyságának növelése terén.

Bővebben...
Üvegek

Pár évtizeddel ezelőtt nem volt sok választásunk azon a téren, hogy milyen üveg kerüljön a nyílászáró keretébe. Pedig régóta köztudott, hogy hiába szigetel az ablak a kerete mentén, sajnos nagyon sok hő veszik el az üveg felületén át.

Bővebben...
2 / 22 ű